Wij geloven in een sociale en circulaire samenleving

Een samenleving waar iedereen een bijdrage levert aan de maatschappij en waar niemand wordt buitengesloten.

Bij ons werken mensen die, om wat voor reden dan ook, lang niet of nog nooit hebben gewerkt. Mensen die mee willen doen, maar nog niet echt de kans hebben gezien of gekregen om dat alleen te doen. Samen ontdekken we kansen, via begeleiding op de werkvloer en begeleiding van de klantmanager van de gemeente.

Door de 1-op-1 begeleiding en coaching op (Nederlandse) werknemersvaardigheden stroomt uiteindelijk meer dan 50% van de deelnemers uit naar een betaalde baan in de regio of start met een nieuwe opleiding!

een reden om ’s ochtends uit bed te komen

een reden om “zinvol” de dag te besteden

Iemand leren kennen als collega en zelfs soms als nieuwe vriend

een kans om te werken aan een betere toekomst, voor zichzelf maar ook voor zijn / haar kinderen.

opbouwen van een sociaal netwerk

Op weg helpen

Stichting Impact-Spots streeft ernaar om zoveel mogelijk statushouders (Nieuwe Nederlanders) op weg te helpen in het kader van integratie, om later zelfstandig duurzaam uit te stromen in de maatschappij.

Door de deelnemers in een klein team 1-op-1 begeleiding te bieden in een veilige omgeving waar ze kunnen werken aan hun Nederlandse werknemersvaardigheden, krijgen de deelnemers hun gevoel van eigenwaarde terug. De sleutel hierin is dat de gemaakte producten worden verkocht en worden gewaardeerd door klanten. De waardering komt hierdoor naast van de collega’s ook juist van klanten.

Meer uit zichzelf halen

Deze positieve ervaring versterkt de motivatie van de deelnemers om meer uit zichzelf te halen, beter Nederlands te willen (en durven) spreken, te integreren en vooral vertrouwen te krijgen dat ze een goed bestaan kunnen opbouwen in Nederland, voor zichzelf en voor hun familie. 

Deelnemers inspireren ook elkaar, helpen elkaar en worden naast collega’s ook vaak vrienden. 

Impact-Spots wil mensen laten groeien. Dat geldt voor onze deelnemers, maar ook voor onze klanten en onze vrijwilligers. 

Op het moment dat je de werkplaats binnenstapt voel je een ontspannen sfeer terwijl er sprake is van een georganiseerd productieproces. Er wordt gewerkt, gelachen, gezongen en gepraat, mensen lopen op en neer en toch is er sprake van rust. 

''Impact maken doe je voor een ander, de wereld én jezelf. Want elkaar helpen maakt gelukkig!''