Menstruatie Uitgifte Punt (MUP)

Impact-Spots zet zich samen met het Armoedefonds in om taboe menstruatie-armoede te doorbreken, wij willen 50 Menstruatie Uitgifte Punten (MUP) realiseren in het land van Cuijk.

Hygiëne mag geen luxe zijn, het is de basis!

Impact-Spots werkt samen met het Armoedefonds om aandacht te vragen voor de meiden en vrouwen die niet altijd geld hebben voor menstruatieproducten. De Stichting opent daarvoor de eerste weggeefkast van het Land van Cuijk waar gratis menstruatieproducten uitgegeven worden, een zogenaamde MUP (Menstruatie Uitgifte Punt). Doel is om met behulp van sponsoring 50 MUP’s in de regio te realiseren.

Maar dit kunnen wij niet alleen, wij zoeken hiervoor sponsoren. De kosten voor het realiseren en opstarten van één officieel Menstruatie Uitgifte Punt zijn namelijk € 499.

Hiervoor wordt een mooie weggeefkast gemaakt en geplaatst op de gewenste locatie. Er wordt gezorgd voor de eerste vulling menstruatie artikelen voor een snelle start. Ook melden wij het uitgiftepunt aan bij het Armoedefonds en zorgen we ervoor dat het Menstruatie Uitgifte Punt wordt vermeld op de website als uitgiftepunt.

Daarna is het aan het uitgiftepunt zelf om hier een vervolg aan te geven en zelf de artikelen aan te vragen bij hert armoede fonds.

Vind je dit een mooi doel en wil ons helpen dit te realiseren? Elke bijdrage waarderen wij zeer en maakt een verschil! Wil je ook doneren klik dan hier.