Impact-Spots genomineerd voor IGNITE Award

De IGNITE Award is een startersprijs voor sociaal ondernemers die met hun onderneming échte maatschappelijke verandering teweegbrengen. Uit ruim zestig inzendingen zijn vijf veelbelovende social startups geselecteerd waaronder de Overloonse sociale onderneming Impact-Spots, bekend van o.a. Bijenhotelkopen.nl. De komende weken werken de finalisten tijdens een intensief trainingstraject aan het versterken van hun onderneming. Op 28 oktober wordt bekendgemaakt wie van hen met € 100.000 naar huis gaat.


Activeringscentrum voor meisjes en vrouwen

Impact-Spots gaat tijdens het trainingstraject hun plan verder uitwerken om een vrouwelijke sociale werkplaats te openen. Bianca Pouw, eigenaar: “Met Bijenhotelkopen.nl hebben we laten zien dat we succesvol werkervaringsplekken kunnen realiseren voor mannen met een afstand tot de arbeidsmarkt, zoals statushouders. Tijd om de volgende stap te zetten en met kwetsbare meisjes en vrouwen aan de slag te gaan. In ons nieuwe activeringscentrum “Het Impact Huis” kunnen vrouwen in een huiselijke setting werkervaring opdoen, taallessen en inburgering volgen, huiswerkbegeleiding krijgen en een sociaal netwerk opbouwen. Aan het einde van het werkervaringstraject van 3 maanden stromen de deelnemers van een uitkering of sociaal isolement door naar een betaalde baan in de regio. Als deze vrouwen, door te werken, financieel onafhankelijk zijn, dan kunnen zij eindelijk hun eigen toekomst bepalen.”.  In de toekomst wil Impact-Spots in elke krimpregio een Impact Huis openen.


Publieksprijs

Vanaf vandaag kan er gestemd worden voor de publieksprijs via www.igniteaward.nl/finalist/impact-spots De winnaar van de publieksprijs ontvangt € 5000.


Finale IGNITE Award

Op 28 oktober pitchen de finalisten hun onderneming tijdens de finale. De jury maakt tijdens het online event de winnaar van de IGNITE Award 2021 bekend.


Over Impact-Spots

Impact-Spots is een sociale werkplaats gevestigd in Overloon (N-O Brabant). Wij verschaffen werk aan mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt zoals statushouders en deelnemers vanuit de bijstand, WIA en Wajong. Impact-Spots creëert maatschappelijke impact door een veilige leer- en werkplek aan te bieden aan mensen die nu aan de zijlijn van de maatschappij staan. Door middel van werkleer-, werktaal- en werkfittrajecten werken de deelnemers aan hun (Nederlandse) werknemersvaardigheden en bouwen ze werkervaring op, zodat ze na het traject vanuit een uitkering kunnen doorstromen naar een betaalde baan. De medewerkers van Impact-Spots werken o.a. voor de merken Bijenhotelkopen.nl en Ladies of Decor.

Meer informatie over Ignite Award is te vinden op www.igniteaward.nl

Meer informatie over Impact-Spots is te vinden op www.impact-spots.com

Meer informatie over Bijenhotelkopen.nl is te vinden op www.bijenhotelkopen.nl 


Stem en Win

Steun ons met jouw stem en win een BeeHappy bijenhotel ter waarde van Euro 59.